Branzoaice


Ingrediente aluat: 
1/2 kg faina, 2 galbenusuri, 100 gr unt, 1/4 l lapte, 20 gr drojdie, 100 gr zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie rasa.

Umplutura:
 300 gr branza de vaci,3 linguri zahar, 2 oua, 1 plic zahar vanilat, 1 lg gris, sare, coaja de lamaie rasa-se amesteca toate foarte bine.

Faina se cerne intr-un vas, se adauga drojdia dizolvata cu putin lapte caldut, o lingura de zahar si una de faina si se pune la dospit.
Dupa dospire se adauga galbenusurile frecate cu zaharul, untul moale, laptele, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa, putina sare, se framanta bine si se pune la crescut intr-un loc cald.
Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in doua. Fiecare jumatate se intinde, se taie in doua pe lungime si in patru pe latime, obtinandu-se astfel 8 patrate egale. In mijlocul fiecarui patrat se aseaza cate o lingura de umplutura, apoi se da forma branzoaicelor, lipindu-se colturile opuse ale patratelor de aluat, cate doua in diagonala. Se aseaza in tava (pe hartie de copt) si se ung cu galbenus de ou. Se coc la foc potrivit(180 °C).
Cand sunt frumos rumenite, se scot din cuptor, se presara cu zahar pudra si se servesc calde.