Prajitura Morena



INGREDIENTE:

* 2 foi de pandispan cu cacao (din comert)

* Pentru blatul cu nuca : 5 oua , 5 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 1 plic praf de copt si 4 linguri de nuca. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Peste aceasta compozitie se adauga albusurile batute spuma si nuca si se amesteca foarte usor pana se incorporeaza toate ingredientele. Se torna intr-o tava dreptunghiulara si se coace aprox. 40 min., la 180 °C.

* Crema
: 2 plicuri budinca Dr.Oetker cu gris, 600 ml lapte, 5 linguri de zahar. Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic(folosind insa cantitatile mentionate anterior).
Separat se freaca 200 gr unt cu 3 linguri de zahar pudra si 1 lingurita esenta de vanilie. Dupa ce se raceste budinca, se adauga treptat in compozitia de unt si se amesteca bine.
Se pun deoparte 2 linguri de crema(se vor folosi in loc de glazura)

Se aseaza 1 foie de pandispan si se unge cu 1/2 din cantitatea de crema, peste care se pune blatul cu nuca, cealalta jumatate de crema, apoi cea de-a doua foaie de pandispan , care se unge uniform cu cele 2 linguri de crema ramase. Deasupra se presara nuca si bucatele de ciocolata.