Cozonac cu fructe confiate





Aluat:
600 gr faina,200ml lapte, 2 galbenusuri , 1 ou intreg, 150 gr unt sau margarina, 200 gr zahar,coaja rasa lamaie si portocala, 40 gr dojdie proaspata(daca se foloseste drojdie uscata se lasa mai mult timp aluatul la crescut)

Umplutura:
 Fructe confiate(caise, stafide, prune), hidratate in prealabil.


Mod de preparare:
Laptele se incalzeste putin,untul se topeste la microunde.
Intr-un vas se face maiaua: laptele cu 2 linguri de faina, 1 lingura zahar si cu drojdea se amesteca si se lasa 15 min la crescut .

Restul ingredientelor se amesteca impreuna si se framanta cu robotul 10-15 minute.

Se pune la crescut intr-un loc caldut, aproximativ 1 ora( aluatul trebuie sa-si dubleze volumul).
Dupa ce a crescut se mai framanta putin apoi se intinde intr-o foaie dreptunghiulara, se unge cu unt topit si deasupra se presara fructele confiate. Se ruleaza si se aseaza intr-o tava cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt.

Deasupra se ung cu ou batut si se coacec 40-45 min la 180 grade.