Cornuri cu rahat


INGREDIENTE  pt. 12 bucati:
Maia:  100 g  faina, 1 plic grojdie uscata Dr. Oetker(7g), 100 ml lapte cald, 1lingurita zahar. Se amesteca bine pana se formeaza o coca mai moale si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul(aprox.15 min)
 
Aluat: 400 gr faina(superioara000), 150 ml lapte cald, 75 g zahar, 1 ou, 40 ml ulei, 4 g sare, esenta lamaie
La ingredientele pentru aluat se adauga maiaua si se framanta bine. 

Eu folosesc de obicei pentru framantat si dospit masina de paine, dar se poate framanta si cu mana apoi se lasa la dospit (la cald) pana isi dubleaza volumul(aprox.1 ora).
Dupa ce a dospit, se mai framanta putin aluatul si se formeaza 3 bile.
Se intinde fiecare bila in forma unui cerc care se taie in 4. Fiecare sfert se umple cu rahat(sau orice alta umplutura doriti) si se ruleaza, formand cornurile. Se aseaza in tava si se mai lasa la dospit aproximativ 30 minute.
Se ung cu ou batut si se coc la 180 °C.


Se scot din cuptor si se lasa 10 min. sa se racesca, apoi se pudreaza cu zarah.