Trufe de ciocolata cu gust fin de menta





INGREDIENTE:
250 g ciocolata amaruie cu menta si lamaie
160 ml smantana pentru frisca
40 g unt
2 linguri apa
80 gr cacao(pentru pudrat)


  

Ciocolata se topeste la baine-marie  impreuna cu cele 2 linguri de apa, amestecand incet. Cand ciocolata este topita complet, se adauga smantana si se amesteca pana cand se obtine o crema fina si omogena. Se adauga apoi si untul si se amesteca pana se incorporeaza in intregime.Compozitia obtinuta se toarna intr-un bol si se lasa sa se raceasca, apoi se introduce la frigider pana a doua zi. A doua zi  din se razuieste crema cu o lingurita si se formeaza in palme bile mici care se tavalesc prin cacao. Se introduc din nou la frigider  pana in momentul servirii.


Desert "mere verzi"




Pentru compozitie se poate  folosi reteta de la salam de biscuiti  sau se poate folosi o combinatie din crema ganache(reteta aici), 2-3 linguri de dulceata si resturi de blat(aprox.500 gr.) sau fursecuri sfaramate, care se vor framanta pana se obtine o compozitie destul de ferma , din care se pot modela diverse forme (fructe, mici animalute, etc)


Glazura: 600 gr ciocolata alba se topeeste la microunde(sau pe aragaz la bain-marie). Se adauga frisca lichida(aprox. 200 ml) pana cand se obtine consistenta unei smantani mai groase. Se coloreaza compozitia folosind colorant alimentar.
Din compozitia de salam de biscuiti se formeaza merele.  Se glazureaza si se adauga codite si frunze din fondant.