Cornulete bicoloe

 

 

INGREDIENTE:

Maia : 300 ml lapte, 100 gr zahar, 1 pachet drojdie(50 gr), 1 lingurita faina- se lasa la dospit 15 min.

Separat se bat bine 3 oua intregi cu putina sare si se adauga 200 ml ulei.
Intr-un vas mai mare punem 900 gr faina, 1 plic praf de copt, apoi adaugam maiaua si compozitia de oua batute. Se framanta bine pana se incorporeaza toate ingredientele si se imparte in 2 parti. In una din parti se adauga 1 lingura lapte si 1 lingura cu varf cacao si se framata pana se incorporeaza. Se lasa cele doua jumatati(alba si neagra) la dospit 20 min.

Intre timp preparam SIROPUL: 250 gr zahar + 250 ml apa se fierb 15 min.

Umplutura :400 gr rahat taiat felii sau cubulete (se pot folosi si alte umpluturi).
pa ce au crescut , fiecare jumatate se imparte in 8 parti. Vom avea 8 bile negre si 8 bile albe. Se intinde cu sucitoarea bila alba si se formeaza un cerc pe care il taiem cu rola in 4 sferturi(cine doreste poate imparti cercul in 6 sau 8 parti, obtinand astfel cornulete mai mici).
La fel se procedeaza si cu bila neagra , doar ca aceasta trebuie sa aiba un diametru mai mic cu 0,5 cm decat cercul alb . Se aseaza cele 4 sferturi negre peste cele albe.


Se intoarce fiecare sfert cu partea alba in sus, se mai intinde putin cu sucitoarea, se aseaza rahatul si se ruleaza.
 
Se coc la 180 gr Celsius, timp de 15 min. Cat sunt inca fierbinit se dau prin siropul de zahar.