14 April 2008

Prajitura turnata cu branza (sau mere)

INGREDIENTE:
2 oua
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
12 linguri faina
1 plic praf de copt

Se mixeaza bine ouale cu zaharul si uleiul. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt(e bine ca faina sa fie cernuta inainte de a fi adaugata). Aluatul trebuie sa fia mai gros decat cel de clatite.
Se toarna 1/2 din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor 10-15 minute.(la 180 gr C).




Se scoate , se pune umplutura apoi se toarna deasupra si aluatul ramas. Se coace inca 40 min.


Ca si umplutura se poate folosi:

Umplutura din branza de vaci :4 oua, 500 gr branza de vaci, 5 linguri gris, stafide-se amesteca foarte bine iar inainte de a pune umplutura in tava se adauga la umplutura si 5-6 linguri de zahar(se procedeaza asa pt ca amestecata cu zahar branza are tendinta sa lase apa).

SAU

Umplutura din mere: 1 kg mere(6 mere) se rad si se calesc cu zahar, pana scade sucul pe care-l lasa. Se adauga apoi scortisoara si se foloseste ca umplutura la aceasta prajitura.

Eu am folosit umplutura din branza de vaci si am adaugat si scortisoara( de aici culoare inchisa a umpluturii de branza.) Am folosit o tava de 33/24 cm, dar cand o voi repeta voi folosi o tava putin mai mica, pentru ca straturile de blat sa fie mai groase.

Photobucket




No comments:

Post a Comment

"Cooking is like love. It should be entered into with abandon or not at all." HVH

Welcome to my blog !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...