09 April 2008

Prajitura cu zahar ars


INGREDIENTE:
6 oua, 500 gr zahar, 12 linguri faina, 250 ml apa, 1 plic praf de copt
Se caramelizeaza 250 gr zahar si se stinge cu apa(250ml).Se lasa la racit. Galbenusurile se freaca cu restul de 250 gr zahar, apoi se adauga treptat siropul de zahar ars. Se adauga faina si se mixeaza pana se incorporeaza complet. La final se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor, cu o lingura de lemn, de sus in jos. Se coace la 180 grade C, timp de 40 min. Se taie dupa ce se raceste complet.


Dimensiuni tava: 33 cm/24 cm



Photobucket




4 comments:

  1. cred ca e tare buna, Lily! O sa o incerc si eu ca ne place caramelul...(sper sa ii vina randul curand:P)
    Spune-mi te rog,ce dimensiuni are tava ta?

    ReplyDelete
  2. Edith, am completat in reteta si am trecut si dimensiunile tavii :)

    ReplyDelete
  3. e ok daca o tai in doua si ii pui si o crema de cacao. te lingi pe bot

    ReplyDelete

"Cooking is like love. It should be entered into with abandon or not at all." HVH

Welcome to my blog !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...