17 February 2008

Tehnica realizarii unui trandafir din gum paste(pasta de zahar, pasta de lapte praf, martipan, etc)

Pentru a realiza un astfel de trandafir se poate folosi : pasta de lapte praf, pasta de zahar, martipan sau alte paste asemanatoare.

Fotografiile de mai jos le-am realizat fara blit pentru ca am considerat ca in acest mod se vad mai bine detaliile(din aceasta cauza nu se observa deloc luciul trandafirilor). Trandafirii din pasta de lapte praf lucesc in primele ore, dar dupa ce se usuca isi pierd acest luciu.
Se formeaza bile din pasta si se intind intre 2 folii de plastic(prin miscari circulare), folosind dosul unei liguri de supa. Se formeaza un con dintr-o bila si se infasoara aproape complet intr-o petala. Se aseaza apoi petala dupa petala asa cum arata imaginile de mai jos.
















26 comments:

  1. Superbe! Felicitari!
    Am incercat si eu din caramele sugus :P Mi-au iesit mai chinuite, dar au iesit! Orikum nu se compara cu ale tale :)

    ReplyDelete
  2. Edith si eu am incercat sa fac trandafiri din bomboane sugus, dar nu mi-au prea placut pentru ca nu se inatresc asa cum o fac cei din pasta de lapte praf.Chiar si dupa cateva zile petalele puteau fi indoite in alte pozitii si asta nu mi-a placut. Dar pt situatii de urgenta ar putea fi o solutie :))

    ReplyDelete
  3. Superba ocupatie a timpului liber,am citit tot,sun si eu o vesnica nemultumita a ce mi se ofera prin cofetarii si in restaurante,cu tot felul de explicatii ciudate dar nefondate asa ca imi fac singura dar nu la asa mare clasa ca tine.Superb tot ce faci si asta inseamna ca ai rabdare.
    Un paste fericit!

    ReplyDelete
  4. Lily esti o artista adevarata. Intamplator am gasit blog-ul tau si am citit partea de decoratiuni. Am cateva nelamuriri si poate iti faci timp sa-mi raspunzi:
    1. Am incercat sa fac si eu pasta de lapte (am folosit 1 lingurita miere - nu stiu de care; am luat de la mama mea, ea are mereu in casa - si lapte praf de la Dr. Oetker), dar nu mi-a iesit cine stie ce. Cred ca mai trebuia lapte praf, deoarece mai simteam inca la mana mierea. Si apoi, nu mi-a placut la gust pentru ca se simtea laptele praf. A fost mai greu de facut, dar am scos 2 trandafirasi "anemici". Intrebarea mea este: UNDE AM GRESIT?
    2. Ai ustensile speciale? Crezi ca sunt mai usor de modelat florile si frunzele cu ustensile speciale?
    3. Ce recomanzi: pasta de lapte sau pasta de zahar?
    4. Ai incercat cu caramelele marshmallow?

    ReplyDelete
  5. buna

    as dorii sa stiu cum se foloseste martipanul masa pt. ornamente?
    am tot incercat sa fac modele de trandafiri sau pur si simplu sa acopar tortul in intregime si nici cum nu reusesc

    iti multumesc din suflet daca ai putea sa ma ajuti

    pupici:))))))

    ReplyDelete
  6. Eu am lucrat cu martipan cumparat din Ungaria si am reusit sa-l modelez fara probleme.
    Daca spui ca nu reusesti sa-l modelezi, poate ar trebui sa adaugi putin amidon si sa-l framanti pana obtii o consitenta potrivita.
    Bafta!

    ReplyDelete
  7. Mika, incearca sa mai adaugi cate putin lapte praf si sa framanti bine. Pasta nu trebuie sa fie prea moale. Poti lasa petalele trandafirilor sa se usuce putin inainte sa formezi trandafirul.
    Eu la trandafiri nu folosesc ustensile speciale, decat foarte rar(atunci cand realizez trandafiri dupa modelul Wilton).
    Pasta mea preferata este cea din lapte praf :))

    ReplyDelete
  8. Draga Lily felicitari.Cautam idei de decorare pt. tortul de Craciun si te-am gasit pe tine si sunt foarte fericita.La tendafirii din pasta de lapte praf ai scris ca in loc de miere se poate pune energizant dar conteaza de care se pune?I-ti multumesc anticipat pt. raspuns si i-ti urez SARBATORI FERICITE!

    ReplyDelete
  9. Nicole,poti folosi orice energizant doresti, important este se fie limpede si cat mai deschis la culoare. Sarbatori fericite iti doresc si tie, sa fii fericita alaturi de cei dragi!

    ReplyDelete
  10. Felicitari pentru pasiunea si timpul investit. Sper ca intr-o zi sa incerc si eu un tort cu ornamente, imi place foarte mult aspectul lor! Sa nu mai spun cum imi lasa gura apa...! :)

    ReplyDelete
  11. Frumos trandafirul. Trebuie sa incerc si eu.

    ReplyDelete
  12. am incercat si eu desi te-am descoperit de mult timp abia acum am reusit sa fac tarndafiri ..mi-au iesit din prima superb..te admir esti o femeie care merita toate Felicitarile!!!

    ReplyDelete
  13. arata foarte bine trandafiri, eu pana acum i-am facut din pasta de zahar , dar chiar maine incerc sin pasta de lapte praf. multumsc din sufelt pt ca ne inveti micile secrete ale decoratiunilor torturilor

    ReplyDelete
  14. Buna sunt Ramona, o admiratoare, foarte frumos tot ce realizezi; am incercat si eu sa afc trandafirii de lapte praf dar am o problema daca ma poti ajuta , si anume ca nu stiu cat trebuie sa iasa pasta de tare si ca se lipeste f tare de maini , e normal? Multumesc.

    ReplyDelete
  15. Buna Lili eu locuiesc in Paris si din greseala am dat de situl tau am ramas cu ,,gura cascata "e nemaipomenit si m-am hotarit sa fac si eu ceva asemanator caci oricum fara experienta ta nu cred ca o sa fie la fel,tu esti o adevarata maestra eu o sa incerc la inceput doar sa imit si as vrea sa pot sa te contactez telefonic daca nu e prea mult ceea ce -ti cer merci adresa mea de mail este,, generom2007@yahoo.fr " astept merci d" avance Mariana

    ReplyDelete
  16. am intrat pe blog-ul tau si am ramas masca... delicios arata totul... tocmai mi-ai facut pofta sa incerc si eu niste trandafiri din lapte praf... au iesit dar nu ca ai tai. multumim ca ne destainui secretele cofetarilor;)
    am vazut un tort printesa din "buttercream icing", dar nu stiu cum se face. acolo arata doar cum se asambleaza, si arata super. crezi ca ne poti spune. ms anticipat.

    ReplyDelete
  17. da esti o adevarata artista si maestra felicitariDorina

    ReplyDelete
  18. tot ce am vazut este super.Esti o artista,dar ai si rabdare sa faci asa de multe si diferite ornamente pentru torturi.MI-am dorit demult sa fac trandafiri sau alte ornamente pt.torturi si acum am gasit retzeta.Promit ca de sarbatori voi incerca sa fac/prima data de Sf.Andrei cind este ziua nepotzelului meu.Te invidiez pt.ce potzi sa faci,dar ai un printzisor care merita totul.Sanatate si multe prajituri bune si frumoase.Itzi doresc tot binele din lume.

    ReplyDelete
  19. Esti FENOMENALA!!! Felicitari pentru arta ta si pentru bucuria cu care ne imparti aceste secrete (pentru ca de obicei asftel de lucruri se considera secrete profesionale si nu se impartasesc). Iti doresc Sarbatori Fericite si un An Nou asa cum nu ai mai avut!
    Cu mult drag, Ana!

    ReplyDelete
  20. Ca orice specialist nu ne dezvalui tot ce sti . Cantitati , bal , bal . Oricum iti multumesc pentru idei . Cand am intrat prima dat am crezut ca nu-i adevarat . Jos palaria ! Si-ti multumesc inca odata .

    ReplyDelete
  21. felicitari lili, imi plac foarte mutl torturile tale, de cand am cautat pe internet o reteta de tort si te-am gasit pe tine .....nu ma mai pot satura in ati citii toate retetele....si am facut si eu tortul camasa, mi-a iesit destul de bine dar nu am avut colorantii care mi-ar fi placut.
    eu am o problema cu trandafirii nu tare imi reusesc si nu stiu de ce , ori odata imi iese prea moale pasta, ori altadata prea tare cum sa fac?:((

    ReplyDelete
  22. ce bine ar fii daca mi-ar iesi la fel de bine ca la tine.....

    ReplyDelete
  23. frumoase flori

    ReplyDelete
  24. buna,felicitari pt munca depusa si pt ideile geniale pt decorarea torturilor.am incercat si eu metoda cu pasta de ciocolata de prima data mi-au iesit destul de bine dar acuma nu mai reusesc se topeste in mana in momentul in care incerc sa fac bilutele,poate ma ajutati cu un sfat.multumesc

    ReplyDelete
  25. Am incercat si eu sa fac, dar petalele mari mi se plostesc in jos, adica stau blege... nu stiu cum stau ale tale asa in sus mai ales ca sunt si subtirele. Am incercat sa le fac si mai groase si mai subtiri, dar tot se lasa...

    ReplyDelete
  26. As dori sa va intreb cam ce perioda si in ce conditii pot fi pastrate aceste decoruri din lapte praf,la talentul, meu pentru un tort trebuie sa muncesc cateva saptamani si nu stiu daca se pastreaza pe perioda mai lunga!

    ReplyDelete

"Cooking is like love. It should be entered into with abandon or not at all." HVH

Welcome to my blog !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...