02 November 2007

Piersici


PIERSICI (reteta Afrodite-forum culinar.ro)-in poza sunt fursecurile cu nr.2


Ingrdiente-aluat
- 3 oua
- 200g zahar pudra
- 200ml ulei
- 1 pac. praf copt
- 1 pac. zahar veniliat
- 1 lamaie coaja
- 600-700g faina


Ingrediente-umplutura:
- 250 g nuci macinate
- 50 g zahar pudra
- 20 g cacao
- 1 pac. zahar vaniliat
- 10 lg rom
- 6lg marmelada acrisoara
- 2lg suc lamiie
- 2 lg suc portocale
- 2lg stafide inmuiate in rom


Ingrediente-decor:
- coloranti alimentari(rosu,galben si verde)
- 500g zahar tos

Mod preparare-aluat:Se freaca ouale cu zaharul,zaharul vaniliat,coaja de lamiie si se adaoga uleiul alternativ cu faina amestecata cu praful de copt.Se pune de la 600g faina pina la 700g, deoarece depinde de marimea oualor.Se framinta un aluat din care se formeaza bilute cu greutatea de 6-7 g.Acestea se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de copt cu o distanta de 2-3 cm intre ele.Se apasa putin pe fiecare biluta sa nu creasca prea mult in inaltime si se coc la o temp. de 160-170 grade C aprox.15-20 min.Cind incep sa prinda putina culoare de jur imprejur atunci sint gata.Dupa ce toate cojile de piersici sint coapte ,cu ajutorul unui virf de cutit ascutit se scobesc cojile in asa fel incat in gaura obtinuta sa intre umplutura urmatoare.

Mod preparare-umplutura:Miezul obtinut de la scobirea cojilor de piersici se amesteca cu nucile macinate , cacaoa, zaharul si zaharul vaniliat.Toate aceste ingrediente uscate se amesteca bine dupa care se adauga restul ingredientelor si se framanta umplutura bine pana devine nici prea moale nici prea tare,numai buna de umplut cojile de piersici unindu-le cate doua.

Mod-decorare:Se pregatesc trei recipiente micute si se pune in 2 cite 3-4 lg apa(sau rom)si intr-unul 5-6 lg apa sau rom si in fiecare se amesteca putina culoare.In cel care contine lichid mai mult se pune culoarea galbena.Bilutele unite cu umplutura cite doua, se coloreaza cu ajutorul unor pensule mici,prima data cu galben,putin cu verde si rosu,dupa care imediat se dau prin zahar tos.

No comments:

Post a Comment

"Cooking is like love. It should be entered into with abandon or not at all." HVH

Welcome to my blog !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...